MALZEMELER
- 1 Kğ kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 kesme şeker
- 1 çay bardağı zeytin yağı
yarım lımon suyu
yarım tatlı kaşığı un
YAPILIŞI
Kerevizleri temizleyelim, soyalım yapraklarından ayıralım .unlu limonlu suda kararmaması için bekletelim.Yapraklarını suda başka yerde bekletelim.Soğanları zetinyağıda kavuralım üzerine beklettiğimiz kerevizleri ekleyelim. bir iki çevirdikden sonra havuçları,patatesi ekleyelim kesme şekeride koydukdan sonra suyunu ayarlayalım üstünü aşmayacak şekilde suyunuda ilave ettikden sonra ,yapraklarına ilave edip tuzunu da koytukdan sonra kısık ateşde pişirelim.20 dakika sonra limonla unu inceltip kerevizin suyundan alıp ılıtalım kerevizlerin üzerine gezdirelim 5 dk sonra ocağı kapatalım. Afiyet olsun.Sağlıkla yiyelim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder