17 Nisan 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Bahar geldi derken havalar birden değişti. bende kış sebzelerinden kereviz yemeği yaptım bugün ekşili ekşili .Buyrun  bakalım  birlikte yapalım .

  MALZEMELER

    • 1 Kğ kereviz
    • 1 adet havuç
    • 1 adet soğan
    • 2 adet patates
    • 2 kesme şeker
    • 1 çay bardağı zeytin yağı
TERBİYESİ
              

                  yarım lımon suyu
                  yarım tatlı kaşığı un

  YAPILIŞI
                
                  Kerevizleri temizleyelim, soyalım yapraklarından ayıralım .unlu limonlu suda kararmaması için bekletelim.Yapraklarını suda başka yerde bekletelim.Soğanları zetinyağıda kavuralım üzerine beklettiğimiz  kerevizleri ekleyelim. bir iki  çevirdikden sonra havuçları,patatesi ekleyelim kesme şekeride koydukdan sonra  suyunu ayarlayalım üstünü aşmayacak şekilde suyunuda ilave ettikden sonra ,yapraklarına ilave edip tuzunu da koytukdan sonra kısık ateşde pişirelim.20 dakika sonra limonla unu inceltip kerevizin suyundan alıp ılıtalım kerevizlerin üzerine gezdirelim 5 dk sonra ocağı kapatalım. Afiyet olsun.Sağlıkla yiyelim .
                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder