28 Ağustos 2013 Çarşamba

Salata HAVUÇLU KABAKLI

  GÜNAYDIN günaydın hayırlı sabahlar güzel günler hepinize sağlıklı yaşamlar.Sağlık kadar hayatta hiç bir şeyin önemi yok yakın akraba da sağlık sorunlarını görünçe ne kadar zor olduğünu daha iyi anlıyorsun  birde yaşanmışlıklar ..... neyse sağlığımızın kıymetini bilelim ve şükredeim.
Bugün de salata tarifi paylaşmak istedim sizlere.Afiyet olsun sağlıkla yiyin işallah.
 
KABAK VE HAVUÇ SALATASI
  •  Yarım kğ kabak
  •   yarım kğ havuç
  •   kese yağurdu 2 ,3 kaşık
  •  4 yada 5 kaşık yoğurt
  •  2   diş sarımsak
  •  tuz
   YAPILIŞI
   İlk önce havuçların temizleyip üzerlerini biraz kazıyıp temizleyelim Rendenin iri kısmınla rendeleyelim tavada az yağla soteleyelim.Aynı işlemi kapaklar içinde yapalım havuçlardan sonra kabaklarıda aynı tavada soteleyelim cok pişirmeyin soğumaya bırakalım.Siz sarmsakları soyun tuzla dövün yoğurtla  k arıştırın .Soğuyan havuç ve kabaagın üzeriner dökün karıştırın.Servis tabağına alın üzerini cevizle süsleyin şimdiden afiyet olsun sevgiyle ve sağlıkla kalın.

25 Ağustos 2013 Pazar

PIRTIK KURABİYE


  Günaydın bugün bir kurabiye tarifini paylaşmak istedim sizlere.Alışılmışın dışında küçük şekli olan  ikramı kolay.malzemesi istege kalmış,uzun süre bayatlaman bir kurabiye.

  PIRTIK KURABİYE
  
  MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 10 kaşık toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  •  yarım paket margarin 
  • 1 pk k.tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 bardak çeviz
     
  •  1 ça y bardağı kuru üzü
YAPILIŞI
 Yumurtayla şekeri elimizle karıştırıyoruz Üzerine sıvıyağ ve erttiğimiz margarini ilave ediyoruz daha sonra un ,kaparta tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz cok sert olmayan bir  hamur elde ediyoruz.Üzerine ceviz iri kırılmış ,kuru üzüm hamura kırıştırın .
Elimizle yada çay kaşıgınla yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye gelişi güzel koyuyoruz.180 derecedeki fırında  40 djk pişiriyoruz. Siz fırınınızın durumuna göre kontrollü pişirin Afiyet olsun

19 Ağustos 2013 Pazartesi

KAĞITLI KEK

     Sevdiğim arkadaşımın kızı Kanadan dan  geldi.Bugün beraberdik. Onlara kağıtlı kek yaptım.
     Açma, mercimek köftesi  de vardı.Muhabbetle  güzel gitti sizlerde yapmak isterseniz tarifinide
     sizinle paylaştım.
    

    MALZEMELER
  •     2 yumurta
  •     4 fincan toz şeker
  •     2 fincan yoğurt
  •     2 fincan terayağ
  •     8 fincan un
  •      1 pk k.tozu
  •      1 pk vanilya
  •      üzerine ceviz,susam koyabilirsiniz

      YAPILIŞI
     
     Yumurta ve şekeri iyice cırpın daha sonra terayağını  eritin  ilave edin.Daha sonra yoğurt, unu ve kapartma tozunu  kek yapar gibi ilave edin.Kalıplara koyun üzerine susam yada ceviz doğru 180 derece fırına  3O dk pişer fırınınızın durumuna  göre.Afiyet olsun
fırına 45 dk pişirin.

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Katmer

       
Bugün sahur için gözleme yaptım. Her akşam kahvaltı yapıyorum hafif olsun diye bugün bir değişiklik olsun dedim. Sizlerle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz.

MALZEMELER
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • biraz tuz
  • su
YAPILIŞI
Unu bir kaba eleyin, ortasına yumurtayı ve tuzu koyun azar azar su ilavesiyle çok sert olmayacak bir hamur elde edin. Hamuru 15 dk. dinlendirin. Teflon tavayı ısıtın. Hamuru, tavanıza göre merdaneyle açın. Arkalı önlü orta ısıda altını üstünü pişirin. Piştikten sonra aralarına tereyağı koyun.

Hepsi bu kadar!  Yapanların eline sağlık. Afiyet olsun.


2 Ağustos 2013 Cuma

YALANCI PROFİTEROL

Merhabalar,

Sıcaklar iyice bastırdı. Bu günde sütlü bir tatlı yapalım.
 
MALZEMELER
  •  1 kg. süt
  •  1 paket kedi dili
  •  1 su bardak toz şeker
  •  5 yemek kaşığı un
  •  1 pk. vanilya
  •  1 pk. hazır çikolata sosu
YAPILIŞI

Kedi dillerini ufak parçalar halinde borcama dizelim. Diğer yandan sütü, unu ve şekeri tencere koyalım. Kremasını hazırlayalım. Krema kıvamını alınca vanilyayı ilave edelim, ılımaya bırakalım. Diğer yandan çikolata sosunu yapalım .Kremayı kedi dillerinin üstüne yayalım onun üstüne de çikolata sosunu yayalım. Buzdolabında iki saat bekletelim. Servis yaparken üzerini hindistan ceviziyle süsleyelim servis yapalım.

Afiyet olsun.