23 Mayıs 2013 Perşembe

KARNIYARIK KÖZLENMİŞ PATLICANLA

Patlıcanı sevmeyenimiz pek yoktur. Bende  bugün karnıyarık yaptım ama patlıcanı kızartarak değil közleyerek yaptım. Denemek isterseniz tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
 

MALZEMELER
  • 4 Adet patlıcan
  • 250 gr kıyma ,
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

 YAPILIŞI
 
Patlıcanları yıkadıkdan sonra ocakda gözleyelim.Diğer tarafta soğanları  hafif yağda biraz pişirelim ,kıymayı ilave edelim kıyma kavruldukdan sonra domatesleri rendeleyelim suyu biraz çekene kadar pişirelim.  Közleğimiz    patlıcanların kabuklarını temizleyelim,hafif ortalarını yaralım
kıymalı harçdan kuyup üzerine tuzunu karabiberini ilave edelim.
Domates dilimlerinle,biberle üzerlerini süsleyelim,ister fında isterseniz ocakta bir onbeş dk pişirelim.Afiyetle sağlıkla yiyelim.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder