Bu gün zeytinyağlı enginar yaptım sizinle paylaşmak istedim .Karatay dietine devam ediyorum bu yüzden bu aralar tatlı yok iyi gidiyor azimliyim .Gelelim tarife.
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
MALZEMELER
- 1 adet soğan
- 4 Adet enginar ( çanak)
- 1 adet kesme şeker
- 1 çay bardağı bezelye
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Enginarları çanak olarak limonlu suda bekletelim.Zeytinyağında soganı biraz kavuralım.azerine limon suyunda beklettiğimiz çanakları dört e bölüp soğanların üzerine koyalım,bir iki çevirelim havuçu da üzerine doğrayalım pişirelim.Daha sonra bezelyeleri koyalım bir on dakika daha pişirelim en son patatesleride ufak olmayacak şekilde doğrayıp yemeğimize ilave edelim ,kesme şekeri ve tuzunu ilave edelim suyunuda kontrol ettikden sonra pişmeye bırakalım .Patates pişmişse yemek olmuş demektir afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder