15 Mayıs 2013 Çarşamba

 Merhabalar uzun zamandır  tarifler veremedim .Bilgisayar dan fotoğrafları atamadım .Neyse daha sonra atarım .
Bu gün zeytinyağlı enginar yaptım  sizinle paylaşmak istedim .Karatay dietine devam ediyorum bu yüzden bu aralar tatlı yok iyi gidiyor  azimliyim .Gelelim tarife.

   ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

   MALZEMELER
  •     1 adet soğan
  •     4 Adet enginar ( çanak)
  •     1 adet kesme şeker
  •     1 çay bardağı bezelye
  •     2 adet patates
  •     1 adet havuç
  •     3 yemek kaşığı zeytinyağı           
       YAPILIŞI          
      Enginarları çanak olarak limonlu suda bekletelim.Zeytinyağında soganı biraz kavuralım.azerine limon suyunda beklettiğimiz çanakları dört e bölüp soğanların üzerine koyalım,bir iki çevirelim havuçu da üzerine doğrayalım  pişirelim.Daha sonra bezelyeleri koyalım bir on dakika daha pişirelim en son  patatesleride   ufak olmayacak şekilde  doğrayıp yemeğimize ilave edelim ,kesme şekeri ve tuzunu ilave edelim  suyunuda kontrol  ettikden sonra pişmeye bırakalım .Patates pişmişse yemek olmuş demektir afiyet olsun .





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder