Kabağın bol olduğu şu mevsimde yapmak istedim. Sizde deneyin istedim.
MALZEMELER
- Yarım kg kabak
- 1 adet soğan
- 2 yada 3 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (siz 3 kaşık koyabilirsiniz)
Kabakları yıkayalım ve üstlerini biraz kazıyalım. Sonra ufak ufak doğrayalım. Bir yandan da soğanları doğrayalım ve yağda biraz kavuralım. Üzerine domatesleri doğrayalım, karışıma ekleyelim. Sarımsakları da ilave edelim. En son kabakları da koydukdan sonra çok az su ilave edelim. 15-20 dk. pişirelim.
İsterseniz üzerine taze nane yada dere otu koyup kendi sıcaklığınla kalabilir tercih size kalmış.
Soğudukdan sonra servis zamanında üzerine sarımsaklı yoğurtla da çok güzel olur.
Afiyet olsun, Sağlıkla yiyelim.
Akşam yemeği :Z.yağlı kabak, yoğurt 4 adet ızgara köfte (Karatay dieti)
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder