16 Mayıs 2013 Perşembe

Yeni bir zeytinyağlı tarifi daha vermek istyorum. Hem hafif hem de kolay bir tarif.
Kabağın bol olduğu şu mevsimde yapmak istedim. Sizde deneyin istedim.

MALZEMELER
  • Yarım kg kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 yada 3 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (siz 3 kaşık koyabilirsiniz)
YAPILIŞI 
    
Kabakları yıkayalım ve üstlerini biraz kazıyalım. Sonra ufak ufak doğrayalım. Bir yandan da soğanları doğrayalım ve yağda biraz kavuralım. Üzerine domatesleri doğrayalım, karışıma ekleyelim. Sarımsakları da ilave edelim. En son kabakları da koydukdan sonra çok az su ilave edelim. 15-20 dk. pişirelim.

İsterseniz üzerine taze nane yada dere otu koyup kendi sıcaklığınla kalabilir tercih size kalmış.
Soğudukdan sonra servis zamanında üzerine sarımsaklı yoğurtla da çok güzel olur.

Afiyet olsun, Sağlıkla yiyelim.

Akşam yemeği :Z.yağlı kabak, yoğurt  4 adet ızgara köfte   (Karatay dieti)
  .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder