20 Temmuz 2013 Cumartesi

KOLAY BAKLAVA

Selamlar,

Size bugün ev usulü baklava yaptım. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diye. Bayram tatlısı içinde bir antrenman oldu benim için. Denemenizi isterim.

Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 kaşık sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1,5 bardak dövülmüş ceviz

ŞERBETİ

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 - 3 damla limon suyu 

YAPILIŞI

Malzemeleri teker teker ilave edip, özlü bir hamur yapalım. Hamur çok sert olmayacak. 15 -  20 dk kadar dinlemeye bırakalım.

Bu sırada şerbetini hazırlayalım. Şerbeti 15 dk kaynatalım.  2- 3 damla limon suyunu ilave edip bir iki dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.

Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz hamurların ilk parçasını cevizden biraz iri on eşit parçaya ayıralım. Bunları pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Açarken nişasta serpelim üst üste koyalım. On adet açmış olduğumuz üst üste olan hamurlarımızı merdane yardımıyla tek parça olacak şekilde orta büyüklükteki tepsi boyutunda açalım. Tepsiye yayalım üzerine cevizi serpelim. Diğer 2 hamurumuzu da aynı şekilde 10 eşit parçaya ayıralım açalım. İlk yaptığımız işlemleri tekrar yapalım yine araya ceviz koyalım. Baklava şeklinde keselim. 250 gr. tereyağını (ben terem yağ kulladım) iyice ısıtalım,  kaynasın yağ. Açmış olduğumuz baklavanın üzerine kızgın yağı dökelim, 200 derecede pişirelim. Fırından çıkınca birkaç dk bekletip SOĞUK ŞERBETİ baklavanın üstüne dökelim çekmesini bekleyelim.

Hayırlı Ramazanlar!

         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder