MALZEMELER
- 1 kg patlıcan
- 4-5 adet domates
- 1 kesme şeker
- Tuz
- 1 büyük soğan
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 5-6 diş sarımsak
Patlıcanları alacalı soyalım. Patlıcanın büyüklüğüne göre 3 bölelim. Tuzlu suda bekletelim. Diğer tarafta domatesi ve soğanı rende yapalım. Şekerini, yağını, tuzunu ve ince ince doğradığımız soğanı ilave edelim. Patlıcanları sudan çıkartalım. Boylamasına dörte bölelim ama dibe kadar gelmesin birbirinde ayrılmasınlar. Aralarına domatesli harçtan dolduralım. Tencereye dizelim. Üzerine isterseniz maydonoz serpebilirsiniz. Suyunu çok az koyun. İlk önce harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin. Yemeğe doyamazsınız derim ben.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder