10 Nisan 2013 Çarşamba

Her derde deva, bol limonlu,mis gibi bir çorba

Bugün canım  çorba yapmak istedi. Şöyle tavuk sulu, bol limonlu

Malzemeler :
  •  1 parça tavuk gögsü
  •  1 çay bardağı arpa yada tel şehriye 
  •  Yarım limonun suyu
  •  1 tk kaşığı un
Yapılışı :
Tavuğu bir güzel haşlıyoruz. Ben tane karabiber, bir adet küçük soğanla haşlarım ayrı bir tat verir. Haşlandıktan sonra bir güzel süzelim tavuk etleri soğudukdan sonra, didikleyelim.

Beş su bardağı tavuk suyundan tencereye aktaralım içine didiklediğimiz tavuk etlerini ilave edelim on dakika kaynatıp, diğer yandan yarım limonu suyunu bir tatlı kaşığı unla karıştıralım.

Kaynayan tavuk suyundan biraz içine alıp kaynamakta olan çorbamızın içine yavaş yavaş ilave edip bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım.

Üzerine tereyağında pul biber ve nane yapıp arzuya göre ilave edebilirsiniz. Daha güzel olur.

NOT:
Arkadaşlar ben bir çay bardağı dedim; ama biliyorsunuz markaya göre değişiyor şehriyeler. Benim kullandığım marka yeterli geliyor.
Sonra kulaklarım çınlamasın :).  Afiyet olsun.

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder