16 Nisan 2013 Salı

Pufidik Poğaça

İster akşam üstü çayın yanında, isterseniz pazar kahvaltılarında yapılacak güzel bir poğaça tarifi vermek istedim size.

Malzemeler :
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yaş maya yada 1 yemek kaşığı toz maya
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine konulacak)
  • 1 tk şeker
  • 2 tk tuz
  • Alabildiğine un
Yapılışı :

Ilık suyla mayayı karıştırıp, şekeri de ilave edip, 5-10 dk. bekletelim. Hamuru yoğuracağımız kabın içine aktaralım. İlk önce ılık sütü, sıvı yağı  ve yumurtayı karıştıralım.Bir yumurtanın sarısını ayırmayı unutmayalım. Daha sonra unu ve tuzu ölçülü döküp, bir güzel yoğuralım. 15-20 dk. hamurun üzerini örtüp bekletelim. 

Mayası geldikten sonra, içine ister patatesi, ister kıymayı, ister peynir veya loru maydanozla karıştırıp, poğaça şeklini verelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam yada çörek otu serpelim. Tepsimizi yağlayalım. Poğaçaları dizelim ve tepside de mayalanması için 15-20 dk. bekletip önceden 180°'de ısıttığımız fırında pişirelim. 

Afiyet olsun. Sağlıkla yiyelim.




1 yorum:

  1. uzun zamandır aradığım tarifi sizin sayfanızda buldum,Ellerinize sağlık.Zahmetleriniz için çok teşekkür ederim,

    YanıtlaSil